Walny Bieg i Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia Visegrad Maraton Rytro 2019

Trasa z pod Karczmy na wyżni skraj Polany Jagusinej i z powrotem do łatwych nie należy, ale Ci co tam dobiegli dostali coś na rozgrzewkę od kolegi Jacka. 10 kilometrową trasę jako pierwszy pokonał Grzesiek Czyż, któremu zajęło to 38,12 minut, a za nim kolejno na mecie pojawiali się Stanisław Tomasik i nasz klubowy kolega Krzysiek Jaworski. Wśród kobiet prym wiodła Anna Kusion, której pokonanie trasy zajęło dokładnie 52:17 minut. Drugie i trzecie miejsce przypadły naszym klubowym koleżankom kolejno Iwonie Bogdał i Monice Gizowskiej ex aequo Julia Dziedzic.

Zapraszamy do zapoznania się z WYNIKAMI oraz GALERIĄ z VII WALNEGO BIEGU.

Jeszcze przed rozpoczęciem Walnego Zebrania w odmętach Roztoczanki można było pomorsować. Rola gospodarzy przypadła Morsom Potokowym, którzy rządzą na tym potoku.

Po dekoracji zwycięzców Biegu Walnego rozpoczęło się Walne Zebranie. Na wszystkich przybyłych członków czekał noworoczny prezent. Po przedstawieniu sprawozdań merytorycznych i finansowych oraz sprawozdań z działalności Zarządu i Komisji Rewizyjnej, a także po udzieleniu niezbędnych absolutoriów przeszliśmy do ciekawszej części zebrania. Wybieraliśmy cel na tegoroczny maraton, oraz dyskutowaliśmy o naszych imprezach. Po dyskusji zakończyliśmy Walne Zebranie i już w bardziej luźnej formie dyskutowaliśmy o wszystkim w ciepłych progach Karczmy nad Potokiem.

Dziękujemy wszystkim obecnym za chęć przybycia w tym dniu do Rytra.